Waarde geven: Een balans tussen zelfzorg en meningen

©Pexels

 

 

Het geven van waarde aan anderen kan ons een gevoel van verbondenheid en voldoening geven. Echter, soms kunnen we in een valkuil terechtkomen waarbij we meer waarde aan anderen geven dan aan onszelf. Dit kan leiden tot gedachten als 'Wat zullen ze wel niet van me denken?'

 

Dit fenomeen komt voort uit verschillende psychologische aspecten, waaronder het verlangen naar goedkeuring en acceptatie. Wanneer we constant proberen anderen te plezieren, kunnen we gevangen raken in de verwachtingen van anderen en onze eigen behoeften verwaarlozen.


Wil je werken aan eigenaarschap en communicatie, check dan snel deze training.

๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Succesvol assertief in 2 weken!


Wat kun je hier tegen doen? Het begint met het erkennen van het belang van zelfzorg. Het betekent niet dat het geven van waarde aan anderen moet stoppen, maar wel dat we bewust moeten streven naar een gezonde balans. Neem de tijd om je eigen behoeften te identificeren en vervul deze met dezelfde toewijding waarmee je anderen waardeert.

 

Door bewust te zijn van je eigen waarden en behoeften, kun je voorkomen dat je verstrikt raakt in de angst voor oordeel van anderen. Sta jezelf toe om vriendelijk te zijn voor jezelf en te erkennen dat het oké is om prioriteit te geven aan je eigen welzijn.

 

Onthoud, waarde geven aan anderen is prachtig, maar het begint met het ontwikkelen van zelfwaarde. Een gezonde balans tussen het waarderen van anderen en jezelf zal leiden tot meer authentieke relaties en een groter gevoel van welzijn.